Syi’ir Tanpo Wathon

Syi’ir Tanpo Wathon

Ngawiti ingsun nglaras syi’iran
Kelawan muji maring Pengeran
Kang paring rohmat lan kenikmatan
Rino wengine tanpo petungan 2X

Duh bolo konco priyo wanito
Ojo mung ngaji syare’at bloko
Gur pinter ndongeng, nulis lan moco
Tembe mburine bakal sangsoro 2X

Akeh kang apal Qur’an Hadise
Seneng ngafirke marang liyane
Kafire dewe dak digatekke
Yen isih kotor ati akale 2X

Gampang kabujuk nafsu angkoro
Ing pepahese gebyare ndunyo
Iri lan meri sugihe tonggo
Mulo atine peteng lan nisto 2X

Ayo sedulur jo nglaleake
Wajibe ngaji sak pranatane
Nggo ngandelake iman tauhide
Baguse sangu mulyo matine 2X

Kang aran sholeh bagus atine
Kerono mapan seri ngilmune
Laku thoriqot lan ma’rifate
Ugo haqiqot manjing rasane 2 X

Al-Qur’an qodim wahyu minulyo
Tanpo tinulis biso diwoco
Iku wejangan guru waskito
Den tancepake ing njero dodo 2X

Kumanthil ati lan pikiran
Mrasuk ing badan kabeh jeroan
Mu’jizat Rosul dadi pedoman
Minongko dalan manjinge iman 2 X

Kelawan Alloh Kang Moho Suci
Kudu rangkulan rino lan wengi
Ditirakati diriyadhoi
Dzikir lan suluk jo nganti lali 2X

Uripe ayem rumongso aman
Dununge roso tondo yen iman
Sabar narimo najan pas-pasan
Kabeh tinakdir saking Pengeran 2X

Kelawan konco dulur lan tonggo
Kang podo rukun ojo dak siyo
Iku sunnahe Rosul kang mulyo
Nabi Muhammad panutan kito 2x

Kang anglakoni sakabehane
Alloh kang bakal ngangkat drajate
Senajan ashor toto dhohire
Ananging mulyo maqom drajate 2X

Lamun palastro ing pungkasane
Ora kesasar roh lan sukmane
Den gadang Alloh swargo manggone
Utuh mayite ugo ulese 2X

2 thoughts on “Syi’ir Tanpo Wathon

  • March 16, 2016 at 4:39 pm
    Permalink

    Assalamu’alaikum Wr. Wb..
    Nyuwun Pangapunten admin, saya bermaksud ingin bersilaturahmi ke PP Ahlus Shofa Wal Wafa, apakah ada contact person yang bisa saya hubungi? Mengingat ada beberapa maksud yg ingin saya utarakan terkait dengan syi’ir ini.
    Jika diperkenankan, saya tunggu balasannya melalui alamat email saya
    marach.dzhee@gmail.com, hp (085799862632)
    Matur suwun sanget, pangapunten..

    Reply
    • August 13, 2016 at 6:35 pm
      Permalink

      Ini Mbak Hubingi Aja Ustadz Abdul Wahab di Nomor ini/WA 085109692345

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *